• Predstavniki SDZNS smo se sestali z državnim sekretarjem in direktorico direktorata za socialne zadeve na MDDSZEM
  Izpostavili smo številne odprte težave v naši dejavnosti, napovedali naše aktivnosti ter dobili tudi zagotovilo, da naj bi kljub vladi v odstopu ministrstvo pripravilo navodila za izplačilo dodatka za demenco. Več »
 • Pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja prekinjena
  Včeraj, 10. februarja, bi morala biti skladno z napovedjo in posredovanim vabilom izpeljana seja pogajalske komisije med predstavniki Vlade RS in reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Na dnevnem redu bi moral biti »Pregled odprtih zadev, vezanih na pogajanja/usklajevanja«, torej bolj ali manj 'inventura opravljenega dela', saj je bilo po nedavnem odstopu predsednika Vlade RS jasno, da vsebinskega nadaljevanja pogajanj ni moč pričakovati. Delo se bo navkljub vsemu nadaljevalo pri nekaterih resornih zadevah, recimo v zvezi s standardi in normativi na področju zdravstva in sociale. Več »
 • Nova višina regresa za prehrano med delom
  Objavljena je nova višina regresa za prehrano med delom od 1. januarja 2020 dalje. Več »
 • Naše prvo letošnje srečanje z ministrom za zdravje
  SDZNS je ministru Šabedru predstavil (ponovil) perečo problematiko v zdravstveni negi, ta pa je zagotovil aktiven pristop k njenemu reševanju. Več »
 • Poklicne kompetence in aktivnosti izvajalcev v dejavnosti zdravstvene nege
  Objavljamo navodilo ministra za zdravje v povezavi z realizacijo 38. člena prehodnih in končnih določb Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti Več »
 • MIGRACIJE IN NJIHOV VPLIV NA ZDRAVSTVENI SEKTOR
  Predstavniki SDZNS so se udeležili mednarodnega seminarja na temo Migracij in njihovega vpliva na zdravstveni sektor. Več »
 • Delavski praznik v znamenju treh osmic
  Govor Saše Kotar predstavnice Odbora dejavnosti za področje bolnišnic, članice RO na prvomajski proslavi na Ljubljanskem Rožniku.
  Več »
 • Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo dorekli časovnico pogajanj
  Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja naj bi se danes dogovorili o časovnici, po kateri bodo vodili pogajanja v letošnjem letu. Na krovni ravni, kjer so k sodelovanju povabljeni vsi reprezentativni sindikati, so se doslej sestali dvakrat. Za zdaj še ni šlo za pogajanja, ampak za sestanka o tem, kako naj bi ta sploh potekala.
  Več »
 • Medicinske sestre po napovedi Fidesa: Delale bomo toliko kot zdravniki
  Ob napovedi zdravniškega sindikata Fides, da bodo zdravniki in zobozdravniki od junija delali dosledno po modri knjigi standardov in normativov, v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije opozarjajo, da je medicinska sestra del zdravniškega tima. "Torej bo lahko delala toliko, kot bo delal zdravnik," pravijo.
  Več »
 • Ministrstvo poslalo sindikatom osnutek dokumenta o kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi
  Ministrstvo za zdravje je trem pristojnim sindikatom poslalo osnutek dokumenta o temeljnih kompetencah in aktivnostih izvajalcev v zdravstveni negi, so danes sporočili z ministrstva. Ob tem so za ponedeljek napovedali sestanek o vsebini osnutka, na katerega so povabili predstavnike sindikatov ter zbornice zdravstvene in babiške nege.
  Več »
 • V zdravstveni negi ministrstvu za zdravje očitajo mačehovski odnos
  Predstavniki zdravstvene in babiške nege so na današnji okrogli mizi znova poudarili, da je stanje na njihovem področju vse slabše. Ministrstvu za zdravje na čelu z ministrom Samom Fakinom so očitali mačehovski odnos do njihovih opozoril, da zamuja s potrditvijo poklicnih aktivnosti in kompetenc, ki so temelj za določitev standardov in normativov.
  Več »
 • Pogajanja med SDZNS in Vlado RS
  Pogajanja potekajo intenzivno dvakrat na teden in sicer ob torkih in petkih. Zaenkrat so skupna z vsemi sindikati razen policistov. V naslednjem tednu pa pričakujemo še resorna pogajanja, kjer bomo obravnavali specifične probleme zdravstva in socialnega varstva, ki niso skupna ostalim dejavnostim. Težko je napovedati kakšen bo izid, saj že na skupnih pogajanjih prihaja do različnih parcialnih interesov posameznih predvsem manjših sindikatov. Predlogi ene in druge strani se tako rekoč dnevno spreminjajo saj gre v končni fazi za pogajanja, kjer sta se strani s svojimi predlogi dolžni približevati, tudi za to vam zelo težko napišemo kje se nahajamo. Naredili bomo vse, da za zaposlene v zdravstveni negi izborimo čim več. Več »
 • Pogajanja s sindikati javnega sektorja se začnejo jutri
  Pogajanja s sindikati javnega sektorja se začnejo jutri Minister za javno upravo Rudi Medved je začetek pogajanj vlade s sindikati javnega sektorja napovedal za jutri ob 13. uri. Kot je dejal, je cilj tako sindikatov kot vlade, da čimprej pridejo do stavkovnih sporazumov, in prepričan je, da bodo ta cilj dosegli ter da stavkovnega vala decembra ne bo, ker se bodo dogovorili. Več »
 • POGAJANJA V JAVNEM SEKTORJU
  Vlada še ni sprejela izhodišč za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil finančni minister Andrej Bertoncelj, so razpravo o tem sicer začeli, a so jo prekinili, ker so potrebna dodatna usklajevanja. Predvidoma pa jo bodo nadaljevali na prihodnji seji, je napovedal.
  Več »
 • Prihodnji torek srečanje ministra Fakina z vsemi zdravstvenimi sindikati
  Ministrstvo za zdravje je vsem sindikatom s področja zdravstva poslalo vabilo na srečanje z ministrom Samom Fakinom, ki bo prihodnji torek v prostorih ministrstva. Vabilo so tako prejeli tudi v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije, kjer so pred dnevi napovedali možnost obnovitve stavke, če do srečanja z ministrom ne bo prišlo v kratkem.
  Več »
 • ODGOVOR MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE
  Odgovor Ministrstva za Zdravje na poziv SDZNS po čimprejšnjem sestanku za rešitev razmer na področju zdravstvene nege. Več »
 • POMANJKANJE MEDICINSKIH SESTER
  V novogoriški bolnišnici so prenarocili preko 30 operacij, na katere so bolniki cakali tudi pol leta in vec. Več »
 • ODMRZNITEV STAVKOVNIH ZAHTEV
  Vodstvo SDZNS se je odločilo, da v kolikor do torka 09.10.2018 ne dobimo vabila na pogovor k ministru za zdravje gospodu Fakinu, bomo v sredo 10.10.2018 na korespondenčni seji RO SDZNS odločali o odmrznitvi stavkovnih zahtev in določili datum stavke.
  Več »
 • Sindikat delavcev v zdravstveni negi še ne bo odmrznil stavke, a od nove vlade pričakuje takojšnje ukrepanje
  V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije so danes sklenili, da bodo z odločitvijo o odmrznitvi stavke počakali na novo vlado, od katere pa pričakujejo takojšnje ukrepanje. Takšno odločitev so sprejeli kljub temu, da od ministrice za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Milojke Kolar Celarc na svoje pismo niso dobili odgovora. Več »
 • XXIV. REDNA LETNA IN VII. VOLILNA SKUPŠČINA SDZNS

  Najštevilčnejšemu sindikatu v zdravstveni negi bo v prihodnjem mandatu predsedovala Slavica Mencingar

  Več »
 • KONGRES SINDIKATA MEDICINSKIH SESTARA SRBIJE
  Vodstvo SDZNS se je udeležilo Kongresa sindikata medicinskih sestara Srbije, kjer so aktivno predstavili dosežke SDZNS na področju delavskih pravic. Več »
 • V sindikatih zdravstvene nege in socialnega varstva nova vladna izhodišča vidijo kot določeno približevanje
  Vladna pogajalska skupina pod vodstvom generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič se je danes sestala še s predstavniki sindikata delavcev v zdravstveni negi ter sindikata zdravstva in socialnega varstva. Predstavila jim je izhodišča, ki jih je v četrtek sprejela vlada. Na sindikalni strani v njih vidijo določeno približevanje.
  Več »
 • Posvet o implementaciji novele Zakona o zdravstveni dejavnosti.
  Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je skupaj s Sindikatom zdravstva in socialnega varstva in Zbornico -Zvezo organiziral posvet, ki je bil namenjen sindikalnim zaupnikom in pomočnicam/kom ter namestnicam/kom direktorjev za področje zdravstvene nege. Več »
 • XXII. redna letna skupščina sindikata
  V torek, 19. aprila, se je uspešno odvila še ena redna letna skupščina Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije Več »

Zakaj postati član

Varujemo vaše ekonomske, socialne in družbene vrednote
Pravno varstvo
Finančna pomoč
Dodatne stalne in akcijske ugodnosti
Preverite katere
Včlanite se »
Aktualne novice
Izpostavili smo številne odprte težave v naši dejavnosti, napovedali naše aktivnosti ter dobili tudi zagotovilo, da naj bi kljub vladi v odstopu ministrstvo pripravilo navodila za izplačilo dodatka za demenco.
Več »

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »