• Odziv na sestanek na ministrstvu za zdravje dne 11. 3. 2019
  Sindikati, ki smo sodelovali na sestanku na ministrstvu za zdravje 11. marca letos, smo pripravili skupno izjavo za javnost. Izjava je nastala zaradi splošnega vtisa, da so tako zaključki sestanka kot vsebina ostali prezrti. Več »
 • Minister za zdravje Samo Fakin podal odstop s položaja
  Premier je že sprejel ministrov odstop in povedal, da ta zaradi zdravstvenega stanja potrebuje predvsem počitek. Tudi SDZNS želi ministru v odstopu Samu Fakinu čimprejšnje okrevanje. Več »
 • Ministrstvo poslalo sindikatom osnutek dokumenta o kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi
  Ministrstvo za zdravje je trem pristojnim sindikatom poslalo osnutek dokumenta o temeljnih kompetencah in aktivnostih izvajalcev v zdravstveni negi, so danes sporočili z ministrstva. Ob tem so za ponedeljek napovedali sestanek o vsebini osnutka, na katerega so povabili predstavnike sindikatov ter zbornice zdravstvene in babiške nege.
  Več »
 • MZ krši Stavkovni sporazum!
  Ministrstvo za zdravje (MZ) je na tri sindikate v zdravstvu (Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Sindikati v zdravstvu – Pergam) naslovilo dopis, v katerem nam sporoča, da kljub lani sprejetemu Stavkovnemu sporazumu in v njem natančno opredeljenih časovnih rokov le-teh ne bo uresničilo oz. uspelo spoštovati. Več »
 • Skregaj in vladaj!
  Komu je v interesu, da se izvajalce zdravstvene nege spre med sabo?! Več »
 • V zdravstveni negi ministrstvu za zdravje očitajo mačehovski odnos
  Predstavniki zdravstvene in babiške nege so na današnji okrogli mizi znova poudarili, da je stanje na njihovem področju vse slabše. Ministrstvu za zdravje na čelu z ministrom Samom Fakinom so očitali mačehovski odnos do njihovih opozoril, da zamuja s potrditvijo poklicnih aktivnosti in kompetenc, ki so temelj za določitev standardov in normativov.
  Več »
 • Ni več časa za sprenevedanje!

  Zbornica zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica-Zveza) ostro proti napovedim ministra Fakina, da bi lahko nekatere administrativne naloge prevzele medicinske sestre.

  Več »
 • Tudi medicinske sestre želijo in potrebujejo uveljavitev standardov in normativov ter njihovo spoštovanje
  SDZNS se je odzval na opozorila zdravnikov o preobremenjenosti in potrebi (obljubam ministra za zdravje) po boljšem vrednotenju njihovega dela. Želimo opozoriti, da so številčen, pomemben del zdravstva tudi medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege in mnogi drugi, na kar minister in številni drugi tako zelo radi (in vedno sproti) pozabljajo ... Več »
 • Novi član RO SDZNS
  Sebastjan Komočar je novi član Republiškega odbora za področje zdravstvenih domov. Več »
 • Pogajanja med SDZNS in Vlado RS
  Pogajanja potekajo intenzivno dvakrat na teden in sicer ob torkih in petkih. Zaenkrat so skupna z vsemi sindikati razen policistov. V naslednjem tednu pa pričakujemo še resorna pogajanja, kjer bomo obravnavali specifične probleme zdravstva in socialnega varstva, ki niso skupna ostalim dejavnostim. Težko je napovedati kakšen bo izid, saj že na skupnih pogajanjih prihaja do različnih parcialnih interesov posameznih predvsem manjših sindikatov. Predlogi ene in druge strani se tako rekoč dnevno spreminjajo saj gre v končni fazi za pogajanja, kjer sta se strani s svojimi predlogi dolžni približevati, tudi za to vam zelo težko napišemo kje se nahajamo. Naredili bomo vse, da za zaposlene v zdravstveni negi izborimo čim več. Več »
 • Pogajanja s sindikati javnega sektorja se začnejo jutri
  Pogajanja s sindikati javnega sektorja se začnejo jutri Minister za javno upravo Rudi Medved je začetek pogajanj vlade s sindikati javnega sektorja napovedal za jutri ob 13. uri. Kot je dejal, je cilj tako sindikatov kot vlade, da čimprej pridejo do stavkovnih sporazumov, in prepričan je, da bodo ta cilj dosegli ter da stavkovnega vala decembra ne bo, ker se bodo dogovorili. Več »
 • POGAJANJA V JAVNEM SEKTORJU
  Vlada še ni sprejela izhodišč za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil finančni minister Andrej Bertoncelj, so razpravo o tem sicer začeli, a so jo prekinili, ker so potrebna dodatna usklajevanja. Predvidoma pa jo bodo nadaljevali na prihodnji seji, je napovedal.
  Več »
 • Prihodnji torek srečanje ministra Fakina z vsemi zdravstvenimi sindikati
  Ministrstvo za zdravje je vsem sindikatom s področja zdravstva poslalo vabilo na srečanje z ministrom Samom Fakinom, ki bo prihodnji torek v prostorih ministrstva. Vabilo so tako prejeli tudi v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije, kjer so pred dnevi napovedali možnost obnovitve stavke, če do srečanja z ministrom ne bo prišlo v kratkem.
  Več »
 • ODGOVOR MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE
  Odgovor Ministrstva za Zdravje na poziv SDZNS po čimprejšnjem sestanku za rešitev razmer na področju zdravstvene nege. Več »
 • POMANJKANJE MEDICINSKIH SESTER
  V novogoriški bolnišnici so prenarocili preko 30 operacij, na katere so bolniki cakali tudi pol leta in vec. Več »
 • ODMRZNITEV STAVKOVNIH ZAHTEV
  Vodstvo SDZNS se je odločilo, da v kolikor do torka 09.10.2018 ne dobimo vabila na pogovor k ministru za zdravje gospodu Fakinu, bomo v sredo 10.10.2018 na korespondenčni seji RO SDZNS odločali o odmrznitvi stavkovnih zahtev in določili datum stavke.
  Več »
 • Sindikat delavcev v zdravstveni negi še ne bo odmrznil stavke, a od nove vlade pričakuje takojšnje ukrepanje
  V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije so danes sklenili, da bodo z odločitvijo o odmrznitvi stavke počakali na novo vlado, od katere pa pričakujejo takojšnje ukrepanje. Takšno odločitev so sprejeli kljub temu, da od ministrice za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Milojke Kolar Celarc na svoje pismo niso dobili odgovora. Več »
 • XXIV. REDNA LETNA IN VII. VOLILNA SKUPŠČINA SDZNS

  Najštevilčnejšemu sindikatu v zdravstveni negi bo v prihodnjem mandatu predsedovala Slavica Mencingar

  Več »
 • KONGRES SINDIKATA MEDICINSKIH SESTARA SRBIJE
  Vodstvo SDZNS se je udeležilo Kongresa sindikata medicinskih sestara Srbije, kjer so aktivno predstavili dosežke SDZNS na področju delavskih pravic. Več »
 • V sindikatih zdravstvene nege in socialnega varstva nova vladna izhodišča vidijo kot določeno približevanje
  Vladna pogajalska skupina pod vodstvom generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič se je danes sestala še s predstavniki sindikata delavcev v zdravstveni negi ter sindikata zdravstva in socialnega varstva. Predstavila jim je izhodišča, ki jih je v četrtek sprejela vlada. Na sindikalni strani v njih vidijo določeno približevanje.
  Več »
 • Posvet o implementaciji novele Zakona o zdravstveni dejavnosti.
  Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je skupaj s Sindikatom zdravstva in socialnega varstva in Zbornico -Zvezo organiziral posvet, ki je bil namenjen sindikalnim zaupnikom in pomočnicam/kom ter namestnicam/kom direktorjev za področje zdravstvene nege. Več »
 • XXII. redna letna skupščina sindikata
  V torek, 19. aprila, se je uspešno odvila še ena redna letna skupščina Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije Več »

Zakaj postati član

Varujemo vaše ekonomske, socialne in družbene vrednote
Pravno varstvo
Finančna pomoč
Dodatne stalne in akcijske ugodnosti
Preverite katere
Včlanite se »

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »