Novice

Stran 1 od 58
21
okt 20
Povsem običajni dan medicinske sestre v ambulanti družinske medicine v času koronakrize

Povsem običajni dan medicinske sestre v ambulanti družinske medicine v času koronakrize

Objavljamo pismo medicinske sestre iz ambulante družinske medicine, ki predstavlja obremenitve MS primarnega nivoja v aktualnem koronačasu. Več »
15
okt 20
Posnetek posveta Kdo bo skrbel za paciente, ko medicinskih sester ne bo več?

Posnetek posveta Kdo bo skrbel za paciente, ko medicinskih sester ne bo več?

Posvet 15. oktobra 2020 za novinarje in zainteresirane o aktualnih razmerah na področju zdravstvene nege znaslovom Kdo bo skrbel za paciente, ko medicinskih sester ne bo več? II. Sodelovali so predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege - Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Monika Ažman, predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slavica Mencingar, predsednica Sindikata zdravstva in socialnega varstva Irena Ilešič Čujovič, glavna medicinska sestra UKC Ljubljana Zdenka Mrak in medicinska sestra na oddelku intenzivne terapije SB Novo mesto Irena Potočar. Več »
02
okt 20
Zbornica-Zveza podpira sindikate

Zbornica-Zveza podpira sindikate

Zbornica-Zveza podpira prizadevanja sindikatov s področja zdravstvene nege, ki opozarjamo na kadrovsko problematiko ter pozivamo k enakopravni obravnavi vseh poklicnih skupin v zdravstvenem sistemu, k socialnemu dialogu in ohranitvi javnega zdravstva. Več »
30
sep 20

SDZNS opozarja predsednika vlade in ministre na kadrovsko problematiko v zdravstveni negi

Objavljamo poziv Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) najvišjim in najbolj pristojnim predstavnikom naše države z našimi opozorili o pereči kadrovski problematiki pomanjkanja in tudi nagrajevanja kadra na področju zdravstvene nege. SDZNS pristojne poziva, naj dopis natančno preučijo, od tistih, ki o tem odločajo, pa v najkrajšem času pričakuje tudi predloge možnih rešitev. Več »
25
sep 20
Kje je PKP5?

Kje je PKP5?

Sindikati presenečeni ugotavljamo, da besedilo petega paketa protikoronskih ukrepov (PKP5), ki naj bi ga Vlada RS sprejela v sredo, 23. 9. 2020, ni nikjer dostopno – ni objavljeno na vladni spletni strani, niti ga ni mogoče najti na straneh Državnega zbora RS. Več »
Stran 1 od 58

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »