5. maj, mednarodni dan babic

05. maj 2020

Iz Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije se ob današnjem prazniku, mednarodnem dnevu babic, zahvaljujemo in čestitamo vsem izvajalcem babiške nege za pomemben doprinos pri zagotavljanju varne in kakovostne obravnave zdravstvenega varstva žensk, deklet, nosečnic, otročnic in njihovih družin! Zahvaljujemo se vam za vse, kar počnete za nas vsakodnevno, še posebno pa v tokratnih izrednih pogojih in razmerah. Hvala, ker ste!
 
Letošnje geslo letošnjega mednarodnega dneva babic, ki ga obeležujemo 5. maja, se glasi Babice z ženskami: praznujte, dokažite, aktivirajte, združite se – naš čas je ZDAJ!. Babice zagotavljajo varno in kakovostno obravnavo tako ženskam v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju, kot otrokom in celotni družini, ter na ta način skrbijo za temelje zdrave družbe. Izvajalci babiške nege so pomemben člen v zagotavljanju kakovostnega zdravstvenega varstva žensk, pomembno pa je tudi sodelovanje babic in žensk ter spodbujanje in združevanje z namenom uresničevanja skupnega cilja – zagotavljanja enakosti spolov.
 
Ideja o praznovanju mednarodnega dneva babic se je sicer na pobudo različnih babiških združenj, vključenih v Mednarodno zvezo babic, rodila v poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, uradno pa mednarodni dan babic praznujejo od leta 1992. Letošnji mednarodni dan babic bo zaradi epidemije novega koronavirusa sicer obeležen nekoliko drugače kot v preteklih letih.
 

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »