Danes srečanje z novim zdravstvenim ministrom

10. april 2019

Minister za zdravje Aleš Šabeder se bo torej danes sestal z nami (SDZNS) in predstavniki še štirih drugih sindikatov s področja zdravstvene nege. Za sestanek smo novega ministra zaprosili takoj po njegovem imenovanju, saj ga želimo seznaniti s številnimi, v dolgih letih ignoriranja nakopičenimi težavami, s katerimi se pri svojem delu srečujejo zaposleni v zdravstveni in babiški negi.
 
SDZNS je sicer ni ministra za zdravje naslovil pismo že konec marca. Ker dlje časa nismo prejeli odgovora, smo mu te dni znova pisali in ga opomnili, da zdravstvo niso samo zdravniki, pač pa tudi številni ostali zaposleni, med njimi tudi medicinske sestre, ki so del zdravstvenega tima in so v ambulantah družinske medicine neposredne sodelavke zdravnikov, ki jih minister vse doslej ni omenil niti z besedo.
 
SDZNS bo prihodnji četrtek izpeljal svojo redno letno skupščino. Ob ignoranci ministra smo napovedali, da bi lahko na skupščini prihodnji teden predlagali tudi glasovanje o zaostritvi sindikalnih aktivnosti. Kasneje smo vendarle prejeli vabilo na sestanek z ministrom, ki se je pred tem prejšnji teden že sestal s sindikatom zdravnikov družinske medicine Praktikum in v ponedeljek s sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Od vsebine in danih zavez na današnjem srečanju z ministrom bo torej odvisno, kako se bo odzval SDZNS oziroma kakšne sklepe bomo prihodnji teden predlagali delegatom in delegatkam na skupščini v sprejem.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »