Kompetence – stališče SDZNS

09. september 2019

Kompetence – stališče SDZNS
 
 
Z implementacijo dokumenta Poklicne kompetence in aktivnosti izvajalcev v dejavnosti zdravstvene nege in tudi nasploh je v zdravstvu prišlo do velikega« cunamija«, kar smo v SDZNS nekako pričakovali, tudi zato ker je že do sedaj bila organizacija in delitev dela  po zavodih zelo različno urejena.
 
Tam kjer so že od leta 2004 upoštevali nove smernice in kjer se kasneje niso preveč držali zloglasnega ZUJF-a, so imeli dobro podlaga za organizacijo dela v skladu z novim dokumentom. Tudi tam kjer so leta 2011 prepoznali vrednost dela SMS, so v skladu z Aneksom  h KP zaposleni dobili kombinirane pogodbe SMS/DMS. Žal se to ni zgodilo v veliko primerih zaradi znane »slovenske faušije«.
 
V SDZNS smo bili prepričani, da bo s pomočjo tega dokumenta prevedenih neprimerno večje število SMS, kot smo priča danes. Računali smo na vsaj 3000 in ne samo 1500. Prepričani smo bili, da bodo sestre iz prve skupine, katerim se je zgodila največja krivica in degradacija ter so sedaj pred upokojitvijo v večini primerov pridobile vse kompetence DMS in s tem vrnjeno dostojanstvo in bori plačni razred več. Verjamemo, da jih je tudi v drugi skupini veliko, ki bi morale opravit samo licenčni izpit in ga po sedmih letih obnoviti, tako kot vse DMS.

Zgodilo se je to kar smo se najbolj bali. Še večji razdor med zaposlenimi v ZN. Po informacijah, ki smo jih pridobili na SDZNS  tekom zadnjih dveh mesecev, so se v večini  zavodov resnično trudili slediti smernicam tega dokumenta, kar je verjamemo lahko zelo težko, je nekaterih  primerih  žal prišlo do nasprotovanja tudi s strani srednjega menedžmenta oziroma neposrednih vodij ZN. Ponekod so bili direktorji in strokovni direktorji, tudi zdravniki in pomočniki direktorjev za ZN veliko bolj velikodušni, kot omenjeni neposredni vodje. Torej medicinske sestre same sebi največji sovražnik. Zdaj so se jim pridružili še zdravniki oziroma zdravniške organizacije, ki se vtikujejo v delo in organizacijo zdravstvene nege. Prav tako v vsebino kompetenc.
 

Zakaj je ta dokument tako pomemben?
 
Vsi vemo, da je v ZN veliko premalo kadra, neglede na to ali so to SMS, DMS ali bolničarji. Vemo, da nam vedno več kadra beži v tujino ali iz poklica. Mladi, ki se šolajo v srednjih zdravstvenih šolah, po končanem šolanju ne želijo delati v tem poklicu ali se vpišejo naprej v študijske programe, ki so trenutno na voljo.

Že iz leta 2013 je v stavkovnem sporazumu dogovorjeno, da so za varno in kakovostno delo potrebni novi kadrovski normativi (saj so zdaj veljavni stari več kot 30 let), ki bodo postopoma zvišali število zaposlenih, da ti, ki so v sistemu ne izgorijo še bolj kot so že. To pomeni manj nadurnega dela, boljše delovne pogoje in seveda posledično večje zadovoljstvo naših uporabnikov. Za to kako prepoznati in izmeriti koliko dodatnega kadra bi potrebovali, pa je potreben omenjeni dokument, katerega vsebina morda res ni optimalna, a je potrebna glede na to, da imamo v ZN dvostopenjsko izobraževanje in glede na to, da se stroka ZN nenehno razvija. Tudi potrebe naših uporabnikov so vse bolj zahtevne. V samo vsebino se sindikati nismo spuščali saj je to stvar stroke ZN in MZ.

Novi kadrovski normativi  in prevedba SMS na delovno mesto DMS seveda pomenijo tudi več denarja! Tukaj se dodatno zalomi, saj če ga dobi ena poklicna skupina v zdravstvu več, bo za drugo manj. Tako lahko ima za predsednika Fides-a »pretirana« skrb za SMS tudi dve plati. Poleg spoštovanja SMS, kar mu ne moremo oporekati, je žal finančni učinek tisti, ki prevlada saj potem za druge ostaja manj denarja.

Leta 2017 je večina zdravnikov čez noč dobila pet plačnih razredov zraven, pa se nihče ni spraševal kako bo to podražilo zdravstvo, še najmanj zaposleni v ZN. Kdo bo to plačal in od kje bo denar in ali Splošni dogovor priznava te dvige?

 
Diplomirane medicinske sestre največje zlo v ZN?
 
Že lep čas se pljuva po DMS, predvsem posamezni zdravniki in sedaj tudi vse uradne  zdravniške organizacije. Ob skupnem razgovoru, ki smo ga imeli pred meseci, je predsednik Fidesa priznal, da mu je všeč, ker njegova DMS obvlada tudi delo, ki je sicer v delokrogu zdravnika?! Ampak, da jih je absolutno preveč in da v glavnem nič ne delajo?! Celo tako daleč gredo razprave v zdravniških krogih, da so menda nevarne bolniku. Da ne govorim o referenčnih medicinskih sestrah in blatenju njihovega dela, čeprav so prav le te sad »zdravniškega uma«, ki nas zdaj celo obtožuje, da se »vrivamo« v zdravniške time…

Mogoče pa nekateri razmišljajo, da se mora ZN vrniti v čase « sester usmiljenk«. V čas ponižnosti in če že, mizernega plačila.
 
In kdo bo na koncu »te vojne« največji poraženec, v kolikor ne bo zmagal razum?

 
Prav vsi izvajalci ZN bomo poraženci, pa najsi bo to zdravstveni tehnik, bolničar- negovalec ali diplomirana medicinska sestra, zato je najmanj kar potrebujemo zdaj, da se skregamo med sabo in s tem olajšamo delo drugim! Vsi poznano znani pregovor »skregaj in vladaj«.
 
V SDZNS smo prepričani, da se z razumom vseh izvajalcev ZN zadeve dajo urediti, saj smo navsezadnje vsak dan primorani delati skupaj.

Pripravljeni smo na kompromise, ki bodo pomenili pozitivne rešitve  za zaposlene v ZN in naše uporabnike, ter ne bomo dovolili, da nam usodo krojijo vsi drugi, samo stroka ZN ne.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »