Medicinske sestre po napovedi Fidesa: Delale bomo toliko kot zdravniki

04. april 2019

Predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije Slavica Mencinger je za STA opozorila na "velik problem, ki ga bo v tem primeru treba rešiti, in sicer ugotoviti, kdo bo tisti, ki bo odklanjal bolnike, izvajal triažo in odgovarjal za posledice. V sindikatu menijo, da bodo te zadeve morali doreči čim prej.
Ob tem pa je poudarila, da se kakršne koli spremembe oziroma prenosi aktivnosti v smislu razbremenitve zdravnikov, ki bi se dotikale medicinskih sester, ne smejo zgoditi brez njih.
Pričakujejo povabilo novega ministra za zdravje Aleša Šabedra na sestanek, za katerega so ga že zaprosili minuli teden, a odgovora po besedah Mencingerjeve še niso dobili. V pismu, ki so ga naslovili na novega ministra ob njegovem imenovanju, so opozorili tudi na ostale težave na področju zdravstvene nege, ki jih, kot pravi, ni malo.
Če do začetka prihodnjega tedna ne dobijo odgovora oziroma vabila na srečanje z ministrom, bodo na skupščini sindikata 18. aprila razpravljali o nadaljnjih sindikalnih aktivnostih, je še napovedala Mencingerjeva.
Med drugimi težavami so v sindikatu izpostavili pomanjkanje kadra predvsem na najtežjih deloviščih in na to, da dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi še vedno ni sprejet.
VIR:STA, 4.4.2019

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »