MIGRACIJE IN NJIHOV VPLIV NA ZDRAVSTVENI SEKTOR

27. maj 2019

Predstavniki SDZNS v sestavi: Predsednica ga. Slavica Mencingar, podpredsednik g. Edin Adrović, generalni sekretar g. Marjan Meglič, pravnik SDZNS g. Janez Turuk in članica RO ga. Saša Kotar so se udeležili seminarja v Podgorici, ki je potekal od 16.-18.5.2019.
Seminar je bil na temo Migracij in njihovega vpliva na zdravstveni sektor v organizaciji EUROFEDOP-a. Predstavniki SDZNS so aktivno sodelovali v diskusijah o težavah, ki jih prinašajo migracije delovne sile znotraj zdravstvenega sektorja. Predsednica Slavica Mencingar je tudi aktivno predstavila težave s katerimi se soočamo v Sloveniji na področju migracij in odliva zdravstvenega kadra v europske države. Samo predstavitev bo tudi ponovila na seminarju SDZNS, ki bo jeseni.
Zaključki seminarja so bili predvsem ugotovitve, da se s podobnimi težavami srečujemo vse države zahodnega balkana in vzhodne Evrope, večje medsebojno sodelovanje sindikatov na področju zdravstva znotraj EU in pobuda po poenotenju izobraževanj v zdravstvu ter na podlagi tega lažje priznavanje poklicnih kvalifikacij znotraj zdravstvene nege v Europski unji.
.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »