O izvedbi stavke 13. februarja

06. februar 2018

Teden dni pred napovedano stavko v zdravstvu in socialnem varstvu so sindikati, člani Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, javnosti predstavili načrtovani potek stavke in prihodnje morebitno zaostrovanje sindikalnih aktivnosti. V imenu SDZNS je predsednica Jelka Mlakar pojasnila, kako bo izgledala dvourna opozorilna stavka v zdravstvu in socialnem varstvu, za katero so se skupaj odločili v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Stavka bo potekala med 8. in 10. uro. Oba predstavnika sindikatov sta pojasnila, da imata veliko podporo in da se bodo stavki po napovedih pridružili tudi nekateri nečlani. Skupno sicer na tem področju dela prek 40.000 zaposlenih.

Ob zaključku novinarske konference je Jelka Mlakar odgovorila tudi na vprašanje glede morebitnega umika soglasij zaposlenih za delo preko polnega delovnega časa. Predsednica SDZNS je povedala, da če bi se na primer odločili za umik soglasja za opravljanje dela preko polnega delovnega časa, bi to za bolnišnice in predvsem za domove za starejše pomenilo, da četrti teden ne bi bilo več prisotnih medicinskih sester. Po podatkih nekaterih bolnišnic pa bi marsikje že v tretjem tednu imeli težave pri razporejanju medicinskih sester v troizmenske turnuse, je pojasnila predsednica SDZNS. Na dan stavke v torek bo delo organizirano kot ob nedeljah ali praznikih. Javnih protestnih shodov ne bo, razen pred ključnimi centri v posameznih regijah.

Vabljeni k ogledu posnetkov novinarske konference, na katerih predsednica Jelka Mlakar pojasnjuje potrebne podrobnosti glede stavke, napovedane za 13. februar.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »