Pogajanj s to vlado ne bo več

21. marec 2018

Kot smo v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije javnosti pojasnjevali  in upali še v petek, smo takrat še domnevali, da bi lahko z vlado zgodbo zaključili, zato smo se tisti dan na vlado obrnili s pisno pobudo, da bi v ponedeljek nadaljevali pogajanja, saj smo bili praktično pred njihovim (uspešnim) zaključkom. Predsednica SDZNS Jelka Mlakar je takrat pojasnila, da so bila tako ali tako za ponedeljek predvidena pogajanja, ki bi bila po njihovi oceni lahko zaključna. Pri tem se je predsednica SDZNS pridružila stališču skupine sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška, da bo vlada takrat dejansko še imela polna pooblastila.

V ponedeljek pa je s strani glavne vladne pogajalke, generalne sekretarke vlade Lilijana Kozlovič, na naslov koordinacije stavkovnih odborov skupine sindikatov javnega sektorja prišlo obvestilo, da se pogajanja ne morejo nadaljevati. V Uradu vlade za komuniciranje so to odločitev pojasnili s tem, da bi bilo neodgovorno, da bi vlada dan, preden bo začela opravljati tekoče posle, sklepala dogovore, ki bi imeli posledice za javne finance. 
 
Vladi je nato včeraj tudi uradno prenehal mandat s tem, ko se je DZ seznanil z odstopom premierja Mira Cerarja. Do izvolitve nove bo vlada opravljala le še tekoče posle, kar pomeni, da bo pri svojem delu omejena le na sprejemanje nujnih odločitev. Vlada se je sicer še pred uradnim prenehanjem mandata odločila, da bo nekatera vprašanja zaprla in jih bo prepustila prihodnji vladi, med drugim tudi pogajanja s sindikati javnega sektorja.
 

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »