POGAJANJA V JAVNEM SEKTORJU

13. oktober 2018

Enako je v pisni izjavi pozneje pojasnil minister za javno upravo Rudi Medved, ki je dodal, da "dinamika pogajanj s sindikati javnega sektorja ne bo v ničemer ogrožena".
Po prvotnih napovedih naj bi sicer vlada danes določila izhodišča, v ponedeljek pa bi se njena pogajalska skupina srečala s sindikati javnega sektorja, med katerimi je več stavkajočih. Ker izhodišča danes še niso bila sprejeta, pa se bo verjetno zamaknil tudi začetek pogajanj.
Finančni minister številk danes ni navajal. Je pa že jasno, kakšna so pričakovanja sindikalne strani: nadaljevati tam, kjer so končali spomladi pred odstopom takratnega premierja Mira Cerarja, ko je bila vladna ponudba vredna 306 milijonov evrov v treh letih.
Minister za javno upravo Rudi Medved sicer pred 14 dnevi, ko je vlada imenovala pogajalsko skupino za dialog s sindikati javnega sektorja, ni mogel zagotoviti, da bo vlada ta sindikalna pričakovanja uresničila. Je pa vendarle dejal, da "bodo pogajanja nadaljevali in jih ne začeli na novo".
Pogajalsko skupino za dialog s sindikati javnega sektorja bo vodil Peter Pogačar, ki bo odslej tudi zaposlen na ministrstvu za javno upravo. Vlada ga je namreč danes imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za javni sektor na ministrstvu za javno upravo. Z mesta generalnega direktorja omenjenega direktorata pa je razrešila Igorja Kotnika.
Poleg tega je vlada imenovala tudi novo državno sekretarko na ministrstvu za javno upravo. Vodstvu ministrstva se bo s 15. oktobrom pridružila Mojca Ramšak Pešec, ki je pred leti na ministrstvu vodila direktorat za javni sektor. Med letoma 2016 in 2018 je bila zaposlena v kabinetu ministrice na ministrstvu za zdravje, do današnjega imenovanja pa je bila vodja sektorja za splošne zadeve na generalnem sekretariatu vlade.
Tudi Ramšak Peščeva je članica vladne pogajalske skupine za razrešitev stavkovnih zahtev sindikatov javnega sektorja. Je pa vlada v to skupino danes imenovala še dva nova člana, predstavnico združenj občin Lariso Istenič ter predstavnika generalnega sekretariata vlade Igorja Lakoto.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »