POMANJKANJE MEDICINSKIH SESTER

08. oktober 2018

Kot pove Danijel Bešic Loredan, predstojnik kirurškega oddelka, ki je odlocitev sprejel, so se v izogib zapletom po operacijah, v izogib temu, da dajo na tehnico varnost pacientov, odlocili, da nekaj cez 30 pacientom prenarocijo že dolocene termine operacij. Prenarocili so nenujne operacije. Znova bodo bolnike narocali po 15. novembru.
Zdaj v bolnišnici manjka 35 medicinskih sester. Razpisi so zunaj, prijav ni. Kje bodo v enem mesecu dobili kader, ki ga potrebujejo? Dunja Winkler Savnik, strokovna direktorica bolnišnice, pove, da si bodo pomagali s pogodbenimi sestrami. Sestre bodo zaposlili po podjemnih pogodbah.
Irma Rjavec, glavna sestra kirurškega oddelka, pove, da je nevarno to, ker pac vsakodnevno pri svojem delu in zaradi velikih pritiskov, veliko dela, veliko pacientov, veliko novih zahtev, preprosto izgorevajo. Klara Bavcar, pomocnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici, doda, da medicinske sestre zapušcajo stroko in odhajajo na dela izven zdravstva.
Po besedah zdravnika Loredana prejme medicinska sestra, ki dela turnus in vse drugo s tremi, štirimi, petimi in vec nocnimi, dobi 800 evrov neto mesecne place. Iz tega sledi, da medicinske sestre bolnišnice zapušcajo.
Vir: TV Slovenija, 5. 10. 18 (19.00)

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »