Poziv ministrici za zdravje

06. marec 2017

Ljubljana, 6. marec 2017

 

TUDI MEDICINSKE SESTRE IN OSTALI ZAPOSLENI V ZDRAVSTVENI NEGI ZAHTEVAMO DOSTOJNO PLAČILO IN KADROVSKE NORMATIVE

 

V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS), ki v svojih vrstah združuje večino medicinskih sester, smo po podpisu Aneksa h Kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike zgolj še toliko bolj odločeni doseči pravične in dostojne plače ter kadrovske standarde in normative, in sicer na vseh področjih oziroma v dejavnostih, kjer so prisotni medicinske sestre in ostali zaposleni v zdravstveni negi.

Ministrici za zdravje je SDZNS decembra lani napovedal zahtevo po odprtju Kolektivne pogodbe za zaposlene v zdravstveni negi, ki je zdaj pripravljena za uskladitev z ostalimi sindikati podpisniki. V njej želimo urediti pogoje za dostojno delo in plačilo, ki je pri srednjih medicinskih sestrah za vse opravljeno delo in obveznosti, ki jih ni malo, trenutno le nekaj nad minimalno plačo. Je to dovolj za takšno mero odgovornosti in obremenitev?! Odgovor je - nikakor ne!

V SDZNS se ne bomo več zadovoljili z drobtinicami, ki nam jih obljubljajo že (pre)dolgo, ampak želimo konkretne premike pri vseh odprtih vprašanjih (sistemske rešitve srednjih medicinskih sester, anomalije, kadrovski normativi, poklicno upokojevanje, …). Dovolj je bilo obljub, zdaj smo na vrsti mi, zato ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc seznanjamo in pozivamo: prihajamo se pogajat (ob tem pa ne pozabite, da je Republiški odbor SDZNS še vedno preoblikovan v stavkovni odbor)!

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »