Predsednik Pahor bo medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko Jabolka navdiha

22. junij 2020

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor bo v ponedeljek, 22. junija 2020, ob 13.30 medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko Jabolka navdiha.

Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice so nenadomestljiv del naše skupnosti. Ljudje jim zaupamo. Še posebej v času epidemije smo se zanesli nanje in na njihovo človečnost, s katero so nas nesebično hrabrili in navdihovali. So junaki človečnosti in upanja, ki jim dolgujemo veliko hvaležnost in posebno spoštovanje. "So trden steber, ki podpira našo človečnost, in silna sapa, ki razpihuje plamen našega upanja," je zapisano v utemeljitvi Jabolka navdiha, ki ga je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 29. marca, v času epidemije nove koronavirusne bolezni 19, podelil vsem, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno.

V znak hvaležnosti za njihov nenadomestljiv prispevek pri premagovanju epidemije bo predsednik republike medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko tega priznanja. Posebne slovesnosti se bodo udeležili izvajalci zdravstvene in babiške nege iz različnih zdravstvenih in socialnovarstvenih zavodov, ki so v času epidemije strokovno, predano in človeško skrbeli za paciente. V njihovem imenu bo repliko priznanja prevzela Monika Ažman, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice bodo priznanje prejeli v letu, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za mednarodno leto medicinskih sester in babic.

V Sloveniji je po podatkih Zbornice – Zveze 29.421 izvajalcev zdravstvene in babiške nege in prav oni so temelj našega zdravstvenega sistema. Njihovo poslanstvo je varovanje in ohranjanje zdravja ljudi, kar so dokazali tudi v času epidemije novega koronavirusa v Sloveniji, ko so bili nepogrešljiv del zdravstvenih ekip. S svojo profesionalnostjo, srčnostjo in pogumom so tudi v najbolj težkih trenutkih prispevali k varnemu zagotavljanju potrebne nujne zdravstvene oskrbe vseh prebivalcev Slovenije.

Predsednik republike je 29. marca v Predsedniški palači priznanje Jabolko navdiha virtualno podelil vsem “junakom človečnosti in upanja”, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno. Predsednik Pahor je replike tega priznanja ob obiskih pri njih že vročil prostovoljcem in prostovoljkam Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije "Maske za vse" v Trbovljah, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje ter klicnemu centru za informacije o koronavirusu, in bo s tem izrazom pozornosti in hvaležnosti nadaljeval.

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »