Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo dorekli časovnico pogajanj

08. april 2019

Tako je pripravljen predlog časovnice, v kateri bodo določili, kdaj in na kakšen način se bodo pogajali o posameznih vprašanjih. K pogajanjem o vrsti vprašanj so se vlada in sindikati sicer zavezali s stavkovnimi sporazumi in dogovorom o plačah, ki so jih podpisali 3. decembra.
Med prvimi temami bo predvidoma višina regresa za letošnji dopust. Na mizi je namreč že zahteva Konfederacije sindikatov javnega sektorja, ki za tiste z najnižjimi plačami predlaga regres v višini 1300 evrov bruto, nato pa v odvisnosti od plačnega razreda še dve višini regresa, 1200 oz. 1000 evrov bruto. Vlada bo svoje izhodišče predvidoma določila v tem tednu.
Na zadnji seji pa je vlada že sprejela izhodišča za pogajanja o ureditvi povračil stroškov prevoza na delo in z dela, po katerem bi kot edini kriterij upoštevali razdaljo do delovnega mesta. Vlada predlaga kilometrino v višini devetih odstotkov cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina.
Med prvimi vprašanji, ki se jih bodo lotili, je skoraj zagotovo letošnji regres za letni dopust. Na mizi je namreč že zahteva Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije.
VIR: STA, 8.4.2019

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »