Raziskava o poznavanju pokojninskih pravic in razumevanju dejavnikov, ki vplivajo na višino pokojnine

20. januar 2021

Objavljamo vabilo MDDSZEM za sodelovanje v raziskavi o poznavanju pokojninskih pravic in razumevanju dejavnikov, ki vplivajo na višino pokojnine.: 

Raziskava poteka v okviru projekta Moje delo. Moja pokojnina, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v sodelovanju z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, katerega namen je izpostaviti problem pokojninske vrzeli med ženskami in moškimi ter preučiti njene glavne vzroke in značilnosti. V okviru projekta med drugim informiramo o posledicah različnih življenjskih in kariernih odločitev ter možnosti v poklicnem in zasebnem življenju na pokojnine, ter informiramo o pokojninskem sistemu v Sloveniji. S tem namenom so nastala gradiva z uporabnimi informacijami, s katerimi se lahko seznanite na spletnih straneh: https://mojedelo-mojapokojnina.si/o-projektu/  in  https://pokojnina.enakostspolov.si/.

Z vprašalnikom želimo izvedeti, v kolikšni meri splošna javnost pozna oziroma je seznanjena s pokojninskim sistemom in pravicami, kakšen odnos imajo ljudje do pokojninskega sistema oziroma kako razmišljajo o pokojnini ter kakšna je njihova predstava o višini pokojnine. Vaši odgovori nam bodo v pomoč pri analizi ocene poznavanja splošne javnosti na področju pokojninskih pravic in dejavnikov, ki vplivajo na višino pokojnine. Vprašalnik je na voljo na povezavi: https://www.1ka.si/a/225864.

Reševanje je anonimno in traja približno 10 minut. Vnaprej se zahvaljujemo za sodelovanje!

Za vsa morebitna vprašanja smo z veseljem na voljo na elektronskem naslovu katja.skrlj@gov.si.

Lep pozdrav,

Sektor za enake možnosti
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »