SDZNS napoveduje nadaljevanje in stopnjevanje stavkovnih aktivnosti

18. oktober 2018

                                                                                                                                    Ljubljana, 18. oktober 2018
 
 

SDZNS
NAPOVEDUJE NADALJEVANJE IN STOPNJEVANJE STAVKOVNIH AKTIVNOSTI
 

Republiški odbor sindikata za 5. december napovedal nov stavkovni dan
 
 

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) je na današnji izredni seji svojega Republiškega odbora sklenil odmrzniti sindikalne aktivnosti in napovedal nov dan stavke, ki bo 5. decembra letos, z možnostjo stopnjevanja oziroma zaostrovanja aktivnosti, če do omenjenega datuma s strani Vlade RS ne bo prišlo do resnih zagotovil o razrešitvi problematike in zavezujočih dogovorov glede stavkovnih zahtev SDZNS. Sindikat meni, da je Vlada RS doslej namerno zavlačevala s sprejemom pogajalskih izhodišč, da bi na ta način še naprej varčevala na plečih zaposlenih v zdravstveni negi. Medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege ter vsem ostalim, ki predano opravljajo svoje zahtevno delo v zdravstveni negi, je dovolj čakanja in prijaznih izjav vladnih predstavnikov o tem, kako je zdravstvo prioriteta politike, in njihovih stalnih zagotavljanj o pripravljenosti za razrešitev stavkovnih zahtev. SDZNS in zaposleni v zdravstveni negi ugotavljajo, da si Vlada očitno ne želi iskreno rešiti problematike, s katero se dnevno in že nekaj dolgih let srečuje najštevilčnejša poklicna skupina v zdravstvu.


Če bi namreč politikom bilo kaj mar za zdravje in blagostanje njenih državljanov, bi našla voljo, čas in načine za zaustavitev odhajanja medicinskih sester in bolničarjev z najtežjih delovnih mest v zdravstvu in socialnem varstvu ter s tem poskrbela, da se ne bi zapirali bolnišnični oddelki, odpovedovale operacije in obremenitve zaposlenih nehumano stopnjevale.


SDZNS pričakuje, da se bodo pogajanja z Vlado RS osredinila na stavkovne zahteve zaposlenih v zdravstveni negi ter nadaljevala tam, kjer so bila spomladi letos prekinjena, obenem pa bo SDZNS v pogovorih zahteval tudi, da se zagotovi dodatno plačilo za najzahtevnejša delovišča znotraj zdravstvene nege, kjer je fluktuacija kadra največja, ter sprejme dogovor o odpravi osemodstotnega znižanja plačnih razredov.
 
 
* * * * * * * * * *

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »