Srečanje vodstva SDZNS z novim ministrom za zdravje

09. marec 2021

V ponedeljek, 8. marca, se je vodstvo SDZNS sestalo z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem. Poglavitna tema pogovora je bila prenova plačnega sistema v javnem sektorju ter izhodišča v zvezi s tem. Minister pozna in razume položaj zaposlenih v zdravstveni negi oziroma dejavnosti kot take ter je dal jasno vedeti, da je nekatere spremembe potrebno doseči, seveda ob upoštevanju specifik, ki bi veljale za zdravstvo in socialno varstvo. Večino sprememb bi po njegovem dosegli z odpiranjem Kolektivne pogodbe za ZN, kjer bi na novo ovrednotili delovna mesta in odpravili anomalije, ki so še dodatno nastale skozi pogajanja v letih 2017 in 2018. Prav tako se je dotaknil vprašanja kadrovskih normativov in standardov v ZN.

Predstavniki SDZNS smo ministra jasno seznanili, da smo sindikati skupaj z Zbornico-Zvezo te normative že pripravili in da je potreben samo še odziv MZ. Minister je obljubil, da bo nemudoma nadaljeval s postopki, ki bodo vodili do sprejema pripravljenih sprememb.

Naš vtis po prvem srečanju z novim ministrom je, da – po dolgem času in številnih ministrih, ki so se zamenjali – končno le obstaja pripravljenost in razumevanje za križe in težave, s katerimi se srečujemo zaposleni na področju ZN.  
 

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »