Vlada, kaj pa mi?!?

02. december 2016

Zdravniki so torej zaenkrat dosegli svoje. Dejstvo je, da v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije budno sledimo vsem dogajanjem na tem področju. Ne bomo dopustili  boljših plač samo za nekatere zaposlene v zdravstvu. Nismo nevoščljivi, vendar vlado sprašujemo, ali je zdravstvena nega vredna kaj manj?!? Si vlada lahko predstavlja delo zdravstvenih in socialnih zavodov brez nas, zaposlenih v zdravstveni negi? Zagotovo ne, vendar bi rada varčevala na naših ramenih. Čas je, da odločno rečemo NE in pokažemo, da smo velik in zelo pomemben člen zdravstvenega sistema.

Počakali bomo do konca leta, ko naj bi vlada končno začela reševati  leta zanemarjeno problematiko  v naši stroki. V kolikor so to bile le obljube, čeprav zapisane in podpisane, nam ne preostane veliko možnosti ... Takrat bo čas, da pokažemo tistim, ki nas ne vidijo, ko gre za boljše plačilo in boljše kadrovske normative, ... da imamo dovolj sprenevedanja in neskončnega varčevanja le pri nekaterih. Stavka v tej državi dela čudeže. Želimo si sicer mirnega dialoga, vendar sta za to potrebna vsaj dva partnerja. Če temu ne bo tako, ne sledi nič drugega kot prej omenjeni čudež.

Prav tako bomo vsi sindikati javnega sektorja vladi dali vedeti, da ne bomo več zadovoljni z drobtinicami, ki nam jih je doslej ponujala na številnih pogajanjih. Naslednji teden se vse začne znova, le da bodo naše skupne zahteve veliko bolj radikalne, kot so bile doslej.
 
Marjan Meglič, generalni sekretar Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »