Vladni protipredlog za pogajanja z javnim sektorjem na vladi predvidoma prihodnji teden

01. september 2016

Protipredlog v pogajanjih o sproščanju še veljavnih varčevalnih ukrepov v javnem sektorju bo na vladi predvidoma prihodnji teden, prvo srečanje pogajalske skupine pa naj bi bilo 12. septembra, je danes napovedal minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Kot je dejal, iščejo možnosti za približevanje sindikatom, ki pa so "zelo omejene".
Koprivnikar je ob robu današnjega neformalnega srečanja z novinarji med drugim komentiral tudi vprašanje sprememb na področju reprezentativnosti sindikatov.
Kot je pojasnil, so na ministrstvu za javno upravo že imeli svoje vsebinske predloge, ki pa jih sproti usklajujejo z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. "Še vedno je na mizi več različic, vse skupaj pa bo v veliki meri odvisno od dogovora s sindikatu," je pojasnil minister. Kot je zatrdil, ne želijo zaostrovati pogojev za reprezentativnost sindikatov, pač pa zgolj urediti dialog s sindikati. Na krovni ravni bi se tako namesto s 40 sindikati hkrati pogovarjali s predstavniško skupino. Na drugih ravneh pa bi se pogajali s sindikati s posameznih področij, je med drugim pojasnil Koprivnikar.
Spomnil je, da se skušajo predvidene spremembe pogosto interpretirati na način, da se z dvigom pragov reprezentativnosti skuša zmanjšati moč sindikatov. Vendar pa to ni namen sprememb, je še poudaril.
VIR: STA, Ljubljana 31. avgust

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »