Vnovični poziv ministru k reševanju nakopičenih težav

26. september 2018

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
Minister g. Samo Fakin, dr. med.
Štefanova ul. 5

1000  Ljubljana

 

 Ljubljana, 26. 9. 2018

 

Spoštovani gospod minister!

 

Pred časom smo vas z našim dopisom št. 245/2018 zaprosili za čim prejšnji sestanek z Vami. Zavedamo se, da imate veliko za postoriti že takoj po nastopu mandata, vendar je problematika zaposlenih v zdravstveni negi zagotovo v tem trenutku ena najbolj perečih v vašem resorju in tista, ki ne more dolgo čakati na rešitev.
 
Upamo, da se zavedate kaj pomeni vsakodnevno odhajanje medicinskih sester iz bolnišnic, domov za ostarele, ker enostavno zaradi pomanjkanja kadra, mizernega plačila ne želijo več delati pod takimi pogoji. Verjamemo, da vam ni vseeno kaj se dogaja z najštevilčnejšo skupino zaposlenih v zdravstvu in socialnem varstvu. Vendar zavedanje o problemih ni dovolj, rešitve je potrebno poiskati takoj. Da bi se prepričali o dejanskem stanju vas vabimo, da  iz »prve roke« slišite zaposlene, ki delajo na najtežjih deloviščih. Torej iskreno vabljeni v UKC Ljubljana, kjer vam bodo zaposleni povedali pod kakšnimi pogoji in za koliko delajo. Dan in ura obiska nista pomembna saj so zaposleni v zdravstveni negi nadpovprečno obremenjeni 24 ur na dan in 365 dni na leto.
 
Sprašujemo se, kakšne državljane in s tem družbo si ta država želi. Zdravo ali bolno? Je prioriteta zdravje oziroma zagotavljanje bolnim ljudem maksimalno dobre storitve na poti do zdravja? Če je tako, to  ne bo šlo brez dovolj kadra, ki bo ustrezno nagrajen za svoje delo.
 
V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije smo skupaj s stroko zdravstvene nege pripravljeni argumentirati naše trditve. Tokrat smo trdno odločeni narediti vse za dosego naših zahtev. Ne samo zaradi naših članov, ampak tudi za zadovoljstvo uporabnikov naših storitev. Za to vas, spoštovani minister, še enkrat urgentno prosimo za odgovor oziroma sprejem.
 
  
 
S spoštovanjem,
 
  

Generalni sekretar SDZNS                                                                                  Predsednica SDZNS

Marjan Meglič                                                                                                       Slavica Mencingar

 

Objavljamo še odziv MZ na naš zgornji dopis:

"Spoštovani,

obveščam vas da je gospod Samo Fakin prejel vaše voščilo za imenovanje za ministra in se vam prav lepo zahvaljuje.

Sporoča vam, da vas bo z veseljem sprejel takoj, ko bo sestavljena ekipa Ministrstva za zdravje in vas prosi za razumevanje.

Z lepimi pozdravi,

Tajništvo ministrstva"

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »