Vse o plačah v javnem sektorju odslej na novem portalu plač

01. september 2016

Podatki o plačah za vsako delovno mesto v javnem sektorju bodo odslej vsakomur dostopni na novem portalu plač. Gre za portal, ki bo delovno orodje za vsakogar, ki ga zanimajo podrobnosti v zvezi s plačami javnih uslužbencev, brez osebnih podatkov. Namen portala je transparentnost in odgovornost javnega sektorja, pravi minister Boris Koprivnikar. Portal bo ponujal veliko količino podatkov. "Podatki so nafta prihodnosti," je prepričan minister za javno upravo Koprivnikar. Na današnji novinarski konferenci ob predstavitvi portala je poudaril, da ne gre za razkrivanje osebnih podatkov, saj ni namen vpogled po plačah posameznikov, pač pa po organih in delovnih mestih.
Minister je spomnil na zavzemanje za odprtost podatkov in transparentnost javnega sektorja. S transparentnostjo in dostopnostjo je namreč po njegovem mnenju možnost za nezaželene prakse manjša. Podobno so na primer naredili na področju javnih naročil, je dejal.
Portal plač v javnem sektorju je spletna aplikacija, ki omogoča pregled in analizo podatkov posameznih tipov in virov sredstev, ki jih proračunski uporabniki obračunavajo pri plačah zaposlenih v javnem sektorju v skladu z zakonom o sistemu plač v javnem sektorju. Na portalu so prikazani bruto zneski o plačah.
VIR: STA, Ljubljana 31. avgust

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »