ODPRAVA PLAČNIH ANOMALIJ

07. avgust 2017

Podpis k Aneksom – odprava plačnih anomalij


Sindikat delavcev v zdravstveni negi je 27. julija 2017 podpisali Anekse h Kolektivni pogodbi za javni sektor, KP za zaposlene v zdravstveni negi in KP za zdravstvo in socialno varstvo. S temi podpisi se je končalo precej dolgo obdobje pogajanj za odpravo anomalij, tokrat do 26. PR. Za odpravo anomalij nad tem plačnim razredom sledijo pogajanja jeseni. To smo vladni strani sindikati dali jasno vedeti, kakor tudi da v jeseni odpiramo Kolektivno pogodbo za zaposlene v zdravstveni negi.
Pogajanja so vedno kompromis med več stranmi. Glede na dejstvo, da je finančni učinek v zdravstvu in sociali za 97 delovnih mest 20,2 milijona € letno, bi lahko rekli da smo dosegli precejšen napredek za zaposlene v zdravstveni negi. Zavedamo se, da je nekaj delovnih mest, ki so pridobila samo en PR, tri četrtine delovnih mest v zdravstveni negi pa je vendar z odpravo anomalij pridobilo 2 PR višjo izhodiščno plačo. Povišanje izhodiščnega PR pomeni, da se hkrati k temu dodajo že vsa pridobljena napredovanja in tukaj ni omejitve 26. PR.
Zaradi dopustov bo podpisovanje Aneksov potekalo vse do 18. avgusta, po tem datumu bodo Aneksi objavljeni v Uradnem listu RS in delodajalci bodo morali v tridesetih dneh po uveljavitvi pripraviti vse potrebno za izplačilo po novem. Realno je za pričakovati, da bo prvo izplačilo po novem meseca oktobra s poračunom za nazaj od 1.7.2017.

Vodstvo SDZNS

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »