PODPREDSEDNICA SDZNS

07. december 2015

Kratka predstavitev ga. Slavice Mencinger:

Slavica Mencingar, je  rojena 13.06.1963, in prihaja iz ZD Gornje Radgone, kjer je tudi zaposlena vse od začetka službovanja do danes.
Do leta 2007, ko je diplomirala na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in si pridobila naziv diplomirana medicinska sestra, je večji del službovanja opravljala na primarnem nivoju v ambulanti splošne medicine.
Njene sedanje delovne obveznosti  so deljene na področje preventive, kjer je  zadolžena za izvajanje in koordiniranje zdravstvene vzgoje za odraslo populacijo, ter skrb za promocijo zdravja v lokalni skupnosti. Je tudi vodja Reševalne postaje in je še vedno  aktivno vključena v izvajanje neprekinjenega zdravstvenega varstva, ki se  izvaja v obliki turnusa in v obliki dežurstva, zato so ji zelo dobro poznani pogoji dela v manj ugodnem delovnem času in vse kar je povezano s tem – premalo plačani in ukinjeni dodatki, na kar vedno opozarja.

Slavica je od lani imenovana v komisijo za strokovni nadzor, ki jo je razpisalo Ministrstvo za zdravje. Prav tako je od januarja 2015 članica Strateškega sveta za področje zdravstvene nege pri Ministrici za zdravje.
Aktivna članica SDZN  je  že polnih enaindvajset let od ustanovitve naprej. Najprej dobrih 15 let kot predsednica SE v ZD Gornja Radgona  in zadnjih 6 let, kot članica RO za regijo Pomurje.

Od letos je tudi stalna članica statutarne komisije in aktivno sodeluje pri prenovi aktov in pravilnikov.
Ker se že skoraj deset let ukvarja s problematiko SMS, je bila lani na skupščini predlagana in imenovana v komisijo za sistemske rešitve SMS, ki trenutno svoje delo nadaljuje tudi pod okriljem MZZ.

 

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »