Zanimivosti

Stran 2 od 17
25
jan 17

Debelost ni le estetski problem

Diplomirana medicinska sestra Slavica Mencingar, zaposlena v Zdravstvenem domu Gornja Radgona in podpredsednica SDZNS, se pri svojem delu veliko posveča različnim preventivnim programom ter pomaga in svetuje ljudem s težavami, kot so previsoka telesna teža, stres, in jih spodbuja k zdravemu načinu življenja. Več »
19
jan 17

BOLEZEN NORIH KRAV

Zdravniki z londonskega univerzitetnega kolidža so več kot 20 let po pojavu prvih primerov bolezni norih krav pri človeku odkrili novo obliko Creutzfeldt-Jakobove bolezni tega tipa. Strokovnjaki so že dalj časa domnevali, da bi lahko prišlo do takšnega razvoja te smrtonosne bolezni, sedaj pa se bojijo novega vala okužb.
Več »
26
maj 16

Kazen za delodajalce, ki pošiljajo sporočila zaposlenim izven delovnega časa.

V Franciji bodo delodajalci, ki bodo elektronsko sporočilo svojim zaposlenim poslali po koncu njihovega delovnega časa in v času, ko so prosti, kaznovani. Več »
15
feb 16

Slovenski raziskovalci prvi dokazali povezavo med ziko in možgansko okvaro ploda

Prestižna medicinska revija New England Journal of Medicine je 10. februarja objavila prelomni prispevek raziskovalcev Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in Inštituta za patologijo z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter Kliničnega oddelka za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana in Kliničnega inštituta za radiologijo UKC Ljubljana, ki dokazuje, da lahko virus zika iz okužene matere okuži možgane ploda ter da v primeru take okužbe povzroči trajno okvaro možganov in mikrocefalijo. Več »
29
jan 16

WHO sklical izredno zasedanje zaradi "eksplozivnega širjenja" virusa zika

Ženeva, 28. januarja - Direktorica Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Margaret Chan je danes opozorila, da se nevarni virus zika "eksplozivno širi", zato so za 1. februar sklicali izredno zasedanje WHO. Zdravstvena organizacija sicer pričakuje, da bi se lahko v Amerikah z virusom zika okužilo od tri do štiri milijone ljudi. Več »
Stran 2 od 17

Kontaktne info

Telefon
(01) 439 40 30
sdzns@siol.net
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije
Metelkova 15, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 439 40 30,
fax: (01) 439 72 85

Včlanite se

Članstvo v sindikatu SDZNS prinaša večjo varnost in številne ugodnosti.
Včlanite se »

Bodite obveščeni

Prijavite se na obvestila
Prijavite se »

Človek in pol

SDZNS že od svoje ustanovitve izdaja informativno glasilo Človek in pol.
Človek in pol
Preberite glasilo »