Nasilje je nesprejemljivo

In v zdravstvu zanj ni prostora!

 Sredin dogodek, ko je v urgentnem centru SB Celje razburjen bolnik napadel dva zaposlena in ju poškodoval, je spet osvetil luč in usmeril pozornost medijev ter javnosti na problem nasilja v slovenskih zdravstvenih domovih in bolnišnicah oziroma nad zaposlenimi v zdravstvu. V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije ostro obsojamo tako tokratni dogodek kot vsakršno nasilje in nestrpnost nad zaposlenimi v zdravstvenih ustanovah.

V SDZNS smo že večkrat izpostavili, da je vprašanje nasilja in nadlegovanja zaposlenih v zdravstvu zelo pereče in zahteva ustrezno naslovitev ter strpno javno razpravo, ki bi omogočila njegovo boljše razumevanje in reševanje. Takšni in podobni primeri nasilja, kot se je tokrat pripetilo v SB Celje, vedno znova pokažejo tudi na ogroženost in hkrati nemoč zaposlenih v zdravstvu pri soočanju z njim.

V SDZNS obsojamo vsakršno nasilje v zdravstvenih ustanovah in ves čas opozarjamo, da ga je treba pravočasno in ustrezno reševati. Nasilje ne reši ničesar in v zdravstvene domove ali bolnišnice ne sodi.