BREZ NAS NI ZDRAVSTVA

22.02.2023

Medicinske sestre, zdravstveni tehniki, bolničarji, reševalci, babice in negovalci smo protestirali za odpravo plačnih krivic ter za ustrezne delovne pogoje

Vladna stran sindikatom javnega sektorja ponudila delno uskladitev plač z inflacijo, ti vztrajajo na stoodstotni

05.12.2023

Vladna stran je sindikatom javnega sektorja na pogajanjih 4. decembra letos predlagala delno uskladitev plač z inflacijo v drugi polovici 2024, po trenutnih ocenah za okoli 2,22 odstotka. Ob tem bi zamaknili uveljavitev nekaterih dogovorov. Sindikati so sicer zadovoljni, da se pogajanja po premoru znova nadaljujejo, a vztrajajo pri stoodstotni uskladitvi z inflacijo.

Sindikat pisal ministrici za zdravje

30.11.2023

Iz sindikata smo ministrico opozorili na problematičnost oziroma celo pravno spornost nekaterih sprejetih zadnjih odločitev, hkrati pa smo jo pozvali tudi k srečanju, saj je odprtih vprašanj preprosto preveč.

Sprejem predstavnikov zdravstvene nege pri Predsednici RS

21.11.2023

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je 20. novembra sprejela in gostila predstavnice in predstavnika Nacionalne koordinacije predsednice Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. V delegaciji je bila tudi predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slavica Mencingar.