22. februarja protestni shod!

19.01.2023

Zaradi nezadovoljstva z decembrskim dogovorom, ko se vlada ni želela pogajati o plačah medicinskih sester in drugih zaposlenih v skupini E3, smo v SDZNS za 22. februar napovedali protestni shod.

Napoved sindikalnih aktivnosti Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS)

13.01.2023

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS) bo na svoji redni seji Republiškega odbora prihodnji četrtek, 19. januarja 2023, razpravljal in odločal o stopnjevanju sindikalnih aktivnosti, in sicer predvsem zaradi vladnega nespoštovanja Dogovora o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva glede nadaljevanja pogajanj iz novembra 2021 in trenutnih dogajanj v večjem delu javnega sektorja.

Srečno 2023!

22.12.2022

Spoštovani članice in člani Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije! Želimo vam miren božič in srečno novo leto!

Nasilje NE!

07.12.2022

Ob nedavnih mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami in svetovnem dnevu človekovih pravic je Delovna skupina za nenasilje v zdravstveni in babiški negi, ki deluje pri Zbornici – Zvezi, predstavila priročnik Nasilje NE!, namenjen obravnavi nasilja v zdravstvenih in socialnovarstvenih zavodih. Priročnik prinaša predloge za obravnavo različnih pojavnosti nasilja, s katerimi se soočajo v zdravstveni in babiški negi s strani pacientov, stanovalcev ter svojcev ali sodelavcev. Ničelno toleranco do kakršnega koli nasilja zagovarja tudi SDZNS.