Verjeli smo ... A ne bomo odnehali!

Življenje je kot vožnja s kolesom. Da ohranimo ravnotežje, moramo neprestano poganjati naprej. (Albert Einstein)

Spoštovani!
 
Leto 2022 se počasi približuje svojemu koncu. V njegovem samem začetku smo nestrpno pričakovali nadaljevanje pogajanj, kar je tudi nedvoumno izhajalo iz Dogovora, podpisanega novembra 2021. Verjeli smo, da se bo katera koli vlada zavedala pomena zdravstvene nege znotraj dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in temu primerno nadaljevala s pogajanji. Temu žal ni bilo tako, ne glede na številne argumente plačne podskupine E3 sploh niso uvrstili na pogajanja. Zdravstveni minister je skupaj z ministrico za javno upravo vztrajno in do konca zavračal naše predloge. Dobili smo občutek, da je politiki malo mar za zaposlene v zdravstveni negi in s tem tudi za kakovost opravljenega dela. Zgodile so se nove anomalije, čeprav bi naj le-te odpravili tekom pogajanj.

Ne bomo odnehali, skupaj z vami bomo nadaljevali boj za boljše vrednotenje dela in boljše delovne pogoje, kakor tudi za standarde in normative, na katere čakamo že deset let.

Zavedamo se pomembnosti vsakega posameznika, vsakega izmed vas. Moč je v članstvu in zavedanju, da nam nič ni dano samo po sebi!

V prihajajočem letu 2023 nas čakajo številni dodatni izzivi, med drugim se nam obeta nov plačni steber znotraj »enotnega« plačnega sistema. Zaenkrat še sploh ne vemo, kaj to pomeni. Zagotovo pa je nekaj, in sicer: morali se bomo boriti še za pravice, ki so danes morda samoumevne. Skupaj in enotni bomo premagali vse ovire in le enotnost ter povezanost nas lahko pripeljeta do pričakovanega cilja.

Hvala Vam za vse vaše delo in odrekanja, ki so potrebna, da sistem sploh deluje.

Srečno in vse dobro v letu 2023 Vam želimo!
 
 
Generalni sekretar                                                                            Predsednica
Marjan Meglič                                                                                  Slavica Mencingar